Switch to full style
Her er der plads til at søge efter opskrifter, eller komme med din bedste opskrift. Komme med gode råd, og fortælle hvad dine ynglingsretter er.
Skriv et svar

Kanelstang serveret ved træf søn. 3. okt

man 4. okt 2010 09:25

Gammeldags kanelstang.
( 1 stang )

1/4 pakke gær
½ dl sødmælk
1 æg
15 g rørsukker
250 g mel
125 g smør (blødt)
100 g marcipan
1 æble (skrællet uden kernehus groft revet)
1 spsk kanel gerne lidt mere
2 spsk sukker

Rør gæren ud i mælken. tilsæt æg og rørsukker. Kom derefter smør og mel i lidt ad gangen og ælt det samen i 3-5min.
Lad dejen hvile tildækket i 30 min. Rul dejen ud i en firkantet, aflangt stykke ca ½ cm tyk.
Riv marcipanen og æblet hen over dejen i en bred bane på midten. Drys med kanel og sukker. Fold dejen fra begge sider hen over midten, så fyldet dækkes. Stilles på en bageplade med bagepapir og hæver tildækket med et viskestykke.
Bag stangen ved 200 grader i ca. 25 min.
Når den er kølet af pyntes stangen med glasur og evt. hakkede nødder

Rigtig god fornøjelse.
Skriv et svar