Switch to full style
Her kan du eksperimentere med både nye og gamle teknikker, tanker og ideer, vende skitser med resten af forum, poste og diskutere processbilleder - både de heldige og fiaskoerne.
Dette er også stedet, hvor vi i fællesskab kan lege med det ukendte.
På legepladsen er det ikke det færdige produkt, der er i fokus men vejen til det.
Kom ind og leg med...
Skriv et svar

At save efter skabelon

lør 17. sep 2011 13:35

Hej
jeg har ligget nancylthamilton's savevideoer på youtube igennem flere gange. Hun gør noget, jeg synes er smart, men som jeg ikke helt kan få til at makke ret: Hun fortæller, hun altid saver 2-3 plader ud ad gangen, men forinden er pladerne klistret sammen med lim, og saveskabelonen printer hun ud og klistrer på metallet med en limstift.

Jeg har ikke forsøgt mig med de flere plader endnu, kun at klistre papir på metallet, man kan save efter. Det fungerer delvist, men papiret bliver flosset etc., så man nogen gange ikke kan se, hvad man laver. Ellers er det smart nok.

Og det med at klistre flere plader? Er der nogen af jer, som har erfaringer med det? Man skal tilsyneladende varme pladerne/limen op for at få det fra hinanden igen.

/Marianne

Re: At save efter skabelon

lør 17. sep 2011 16:20

Papirskabeloner:
En limstift er da vist heller ikke den optimale limtype - den klistrer jo ret dårligt på metal.
Selv har jeg med delt succes brugt det dersens vandlignende superlim i minituber. Når jeg siger delt succes, skyldes det, at det har virket super godt mht savning, men at jeg desværre har en tilbøjelighed til at klistre mig selv fast til alt muligt undervejs #-o

Savning af flere plader:
Mht til at klistre plader sammen - så kræver det en god lim, så pladerne fikseres totalt, og fremstår som én plade.
Det er en smart metode, hvis man skal bruge HELT ENS udsavninger - f.eks hvis en sølvplade og en bronzeplade skal have en bugtet samling:

Billede


Ellers foretrækker jeg at save pladerne enkeltvis, da det er både hårdere, langsommere og mere slidsomt for værktøjet at save tykke plader.

Billede

Re: At save efter skabelon

søn 23. okt 2011 12:58

Brug en kraftig lim til at lime pladerne sammen. Det gør ikke noget det ikke umiddelbart kan trækkes fra hinanden igen. Hvis man varmer det op blødgør man limen, og mens det er varmt kan man lige "tippe" pladerne fra hinanden med en korntang :)

Re: At save efter skabelon

man 24. okt 2011 17:45

jeg tegner mine ting op på en lebel og saver ud efter den. jeg har kun en gang hafr to plader sat sammen og da brugte jeg noget kraftig dobeltklæbende tep.

Re: At save efter skabelon

fre 2. mar 2012 20:51

Sørg nu for ikke at indånde limdampene når I brænder sølvpladerne fra hinanden. Gør det helst under udsugning :-B
O:-)
Skriv et svar