Switch to full style
Her kan du eksperimentere med både nye og gamle teknikker, tanker og ideer, vende skitser med resten af forum, poste og diskutere processbilleder - både de heldige og fiaskoerne.
Dette er også stedet, hvor vi i fællesskab kan lege med det ukendte.
På legepladsen er det ikke det færdige produkt, der er i fokus men vejen til det.
Kom ind og leg med...
Skriv et svar

Re: hvordan laves en fatning til en sten som denne?

ons 7. nov 2012 19:08

Dav

Jeg tror at du skal ud i noget voksstøbning, en kopi af den del der skal fattes skal ned iden varme voks og så skal det slyngestøbes. Mit bud sådan lige fra hoften.

Re: hvordan laves en fatning til en sten som denne?

lør 10. nov 2012 04:26

GISP :-ss du vil da vel ikke sætte den ametystklynge i en ring? Tror at den vil være forbudt at gå med ifølge våbenloven :-s

:ymhug:

Re: hvordan laves en fatning til en sten som denne?

lør 10. nov 2012 17:01

Dav

Hvad med at lave en plade som har samme facon som evt. bunden og lod nogle kraftige tråde på som kan formes ind i stenen. Altså næsten som en klofatning. Tror det kunne være et spændene job.

Re: hvordan laves en fatning til en sten som denne?

tors 15. nov 2012 13:37

Hej SparklingJosie

Sløngestøb er: Du laver en model i voks, i dette tilfælde en fatning, denne voks sættes ind i en stålkuvette. Du smelter din voks form fast i noget voks. Denne voksstang, sættes i kuvetten, der hældes gibs i til den er helt fyldt, så står den og koger, på smykkeværkstedet hvor jeg kommer, står den til næste gang, der er åbent en gang om ugen. Denne kuvette tages og sættes i en slynge, den mængde sølv der skal bruges kommer i en smælteskål og maskinen er klar til brug. Sølvet smeltes, igen på smykkeværkstedet, sker det med en storhåndbrænder når sølvet er smeltet og klar til brug startes maskinen og det smeltede sølv sæynges ind i formen med gibs. Der er ikke noget gibs tilbage når det har stået og kogt i 1 uge, så der der kun formen af den voks der blev sat derind.
Det er en lidt langsommelig proces, men det bliver et ski... flot stykke arbejde der kommer ud af det.
Håber at det hjælp dig.
Skriv et svar